این در حالی است که ویکتوریا نولاند معاون وزیر امور خارجه آمریکا چند ماه پیش در جلسه استماع کنگره گفت برخی آزمایشگاههای تحقیقات شیمیایی و بیولوژیک در اوکراین وجود دارد که به هر قیمتی شده نباید اجازه داد اطلاعات موجود در این پایگاهها به دست ارتش روسیه بیفتد.
نولاند افزود: اوکراین دارای امکانات تحقیقاتی بیولوژیکی است. ما نگران هستیم که نیروهای روسی سعی کنند کنترل آنها را به دست بگیرند.
«ایزومی ناکامیتسو» معاون دبیرکل سازمان ملل در امور خلع سلاح نیز گفت که این سازمان از هیچ گونه برنامه ای در زمینه ساخت سلاح بیولوژیکی در اوکراین مطلع نیست.
واشنگتن و کی یف وجود چنین لابراتوارهایی با هدف تولید سلاح بیولوژیکی در اوکراین را رد کردند و ایالات متحده مدعی شد چنین اتهاماتی نشان از این دارد که مسکو خود از چنین تاکتیک هایی استفاده می کند.
به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای خبری «چنل نیوز آسیا» (channelnewsasia)، پیونگ یانگ که متحد مسکو است، در ماه فوریه (بهمن ۱۴۰۰) اعلام کرد که سیاست آمریکا عامل اصلی بحران اوکراین است.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را “عملیات ویژه” خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. جنگ در اوکراین و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.