از اواخر فوریه همزمان با آغاز آنچه که روسیه عملیات ویژه نظامی به اوکراین توصیف کرده ، کشورهای غربی به رهبری گروه هفت کشورهای بزرگ توسعه یافته، به شدت مسکو را محکوم کرده و تحریمهای اقتصادی علیه این کشور را اعمال کرده اند. ممنوعیت یا توقف تدریجی واردات نفت از روسیه، یکی دیگر از کشورهای بزرگ تولید کننده نفت ، از جمله این تحریم ها بوده است.
این مذاکرات چند روز بعد از دیدار جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا از عربستان به عنوان عضو اوپک و بزرگترین تولید کننده نفت خام جهان و ملاقات وی با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در روز جمعه انجام شده است.
پیشتر وزیر خارجه عربستان با «فومیو کیشیدا» نخست زویر ژاپن دیدار کرده بود وگفته بود همکاری راهبردی بین دو کشور قوی و مستحکم است.
در این دیدار وزیر خارجه ژاپن از فیصل بن فرحان ال سعود همتای سعودی خود خواست برای تولید بیشتر نفت از سوی اوپک و اوپک پلاس همکاری کند.
اواخر ماه ژوئن کشورهای عضو اوپک پلاس تصمیم گرفتند برنامه خود را برای افزایش تولید نفت خام برای ماه آگوست، به رغم افزایش فشار واشنگتن برای عرضه بیشتر این محصول، حفظ کنند.
نگرانی های بیشتر درباره عرضه نفت خام، قیمت های این محصول را بیش از پیش افزایش داده است. بهای نفت خام پیش از این در نتیجه رونق اقتصادی جهانی ناشی از خروج از وضعیت همه گیری کرونا افزایش یافته بود.
شینزو، نخست وزیر سابق ژاپن که حتی پس از کناره گیری از رهبری در سال ۲۰۲۰ در سیاست این کشور تاثیرگذار بود، جمعه گذشته از فاصله نزدیک در شهر نارا در غرب این کشور هدف گلوله قرار گرفت و جان باخت.