جنایات حقوق بشری آمریکا در خاورمیانه به روایت انجمن حقوق بشر چین

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، خبرگزاری شینهوا گزارش مبسوط  سازمان مردم نهاد انجمن حقوق بشر چین را منتشر کرد که در آن به مجموعه ارتکاب جنایاتی از سوی آمریکا می پردازد که قوانین بین المللی را به شدت نقض می کند.

تحریم ایران و کشورها

از سال ۱۹۷۹، آمریکا تحریم های یکجانبه مختلفی را علیه ایران و سایر کشورها اعمال کرده است. در سال ۱۹۹۶، قانون تحریم‌های ایران و لیبی در سال ۱۹۹۶ را صادر کرد که شرکت‌های خارجی را از سرمایه‌گذاری در صنعت انرژی ایران و لیبی منع کرد.

آمریکا همچنین به طور گسترده در خاورمیانه و جاهای دیگر، نیروهای نیابتی خود را پرورش داده است و مقادیر زیادی تسلیحات فروخته است که باعث بلایای انسانی در مقیاس بزرگ شده است.

«اسلام هراسی» که آمریکا در ایجاد آن نقش داشته به عزت ملی و وجهه بین‌المللی کشورهای اسلامی آسیب جدی وارد کرد و آزادی شخصی و آزادی اعتقادات دینی مسلمانان را زیر پا گذاشته است.

در این گزارش به جنگ های آمریکا در افغانستان و عراق، سوریه، لیبی، و سایر نقاظ جهان اشاره شده و می افزاید: آمریکای جنگ طلب آسیب مستقیم، جدی و پایدار به حق زندگی و بقای مردم محلی وارد کرده است.

تحریم های یکجانبه آمریکا علیه کشورهای خاورمیانه و سایر نقاط جهان در نهایت به مردم عادی آسیب رسانده و حق توسعه کشورهای تحریم شده و مردم آنها را به شدت تضعیف کرده است.

آمریکا تلاش می کند تا رژیم های شکننده و وابسته ایجاد کند تا در خدمت هژمونی جهانی خود باشد. «صادرات سازمانی» اجباری آن با رگه‌های هژمونیک قوی، تلاش‌های کشورهای منطقه برای کشف مستقل مسیرهای توسعه‌شان را فلج کرده و باعث مجموعه ای از پیامدهای فاجعه‌بار شده است. تغییرات اجباری که آمریکا سعی می کند در افغانستان، عراق، سوریه و لیبی و بسیاری دیگر از کشورها ایجاد کند، نظم سیاسی را مختل کرده و انسجام اجتماعی و ملی را در این کشورها از بین برده است.

بر اساس این گزارش، جنایات آمریکا نه تنها منجر به جنگ های مکرر و دائمی در خاورمیانه و سایر مناطق شده است، این مناطق را در باتلاق درگیری ها و معضلات امنیتی فرو برده و به طور جدی حقوق ساکنان محلی را برای زندگی، سلامت، حیثیت شخصی، آزادی عقیده مذهبی و بقا  و توسعه تضعیف کرده است.

در نتیجه تحریم ها، ایران قادر به واردات داروها و تجهیزات پزشکی ضروری نبوده است که سلامت میلیون ها ایرانی را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.

آمریکا با بهانه‌گیری حادثه ۱۱ سپتامبر، «تئوری تهدید اسلامی» را در جهان به راه انداخته، عمداً مردم را به دشمنی با اسلام و تبعیض علیه مسلمانان تحریک کرده و «برخورد تمدن‌ها» را برانگیخته است.

به گفته کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR)، جنگ نزدیک ۲۰ ساله در افغانستان، ۲.۶ میلیون افغان را مجبور به فرار به خارج از کشور و ۳.۵ میلیون نفر دیگر را آواره کرد.

دولت ایران درخواست وام ویژه ۵ میلیارد دلاری از صندوق بین المللی پول  برای مقابله با همه گیری کووید-۱۹ کرد، اما توسط آمریکا این درخواست  مسدود شد. آمریکا با مسدود کردن منابع مالی ایران در خارج از کشور و تهدید تامین‌کنندگان واکسن، مانع دسترسی ایران به واکسن‌های کووید-۱۹ شد.

علاوه بر این، تحریم ها باعث یک فاجعه انسانی جدی در عراق شده است، به طوری که نرخ مرگ و میر نوزادان دو برابر شده و نرخ مرگ و میر زیر پنج سال هفت برابر شده است. در همین حال، سیستم های آموزشی، بهداشتی و تامین اجتماعی عراق از بین رفت و نرخ سواد این کشور از ۸۹ درصد در سال ۱۹۸۷ به ۵۷ درصد در سال ۱۹۹۷ کاهش یافت.

آمریکا از پیمانکاران نظامی برای اعمال سرکوب هژمونیک در خاورمیانه استفاده کند و آنها اغلب از پاسخگویی به خاطر اعمال غیرقانونی و جنایتکارانه خود فرار می کنند.

در سال ۲۰۲۰، ایران اعلام کرد که سه بار تلاش کرده است تا برای واکسن ها تحت برنامه کوواکس، برنامه اجرای کووید-۱۹ سازمان جهانی بهداشت، هزینه کند، اما به دلیل تحریم ها و محدودیت های ایالات متحده نتوانست این اقدام را انجام دهد.

آمریکا همچنین با استفاده از قوه قهریه توانایی کنترل دولت عراق را تضعیف کرده و فضا و شرایطی را برای گسترش تروریسم فراهم کرده است.

در گزارش سازمان ملل که در سپتامبر ۲۰۱۹ منتشر شد اشاره می شود که بسیاری از حملات هوایی انجام شده توسط ائتلاف تحت امر ایالات متحده در مناطقی مانند سوریه «تدابیر احتیاطی لازم را برای تمایز بین اهداف نظامی و غیرنظامیان انجام نداده اند».

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: آمریکا عمدا کشورها و سازمان‌ها را در خاورمیانه سرکوب کرده و سعی در تحمیل ارزش‌های آمریکایی در منطقه داشته تا از نظم سیاسی، اقتصادی و امنیتی جهانی تحت سلطه آمریکا اطمینان حاصل کند.

در پروژه هزینه های جنگ دانشگاه براون اشاره شده که بیش از ۱۷۴ هزار نفر به طور مستقیم در جنگ در افغانستان جان باختند که بیش از ۴۷ هزار نفر از آنها غیرنظامی بودند.

آمارهای مجله مؤسسه «اسمیتسونین» (Smithsonian) آمریکا  نشان می دهد که از سال ۲۰۰۱، جنگ ها و عملیات های نظامی که توسط آمریکا به بهانه «مبارزه با تروریسم» آغاز شده است، حدود ۴۰٪ از کشورهای روی کره زمین را پوشش می دهد.

در بخشی از این گزارش به دشمنی آمریکا با تمدن اسلامی، تخریب میراث تاریخی و فرهنگی خاورمیانه، زندانی کردن و شکنجه بی‌ملاحظه مسلمانان و نقض جدی حقوق اولیه انسانی مردم در خاورمیانه و سایر نقاط اشاره شده است.

نقش مخرب  آمریکا در برخورد تمدن ها

این جنگها همچنین به نقض حقوق بشر و آوارگی مردم منجر شده است.

در بخشی از این گزارش آمده است: آمریکا از  تحریم های یکجانبه علیه کشورهای مستقل سوء استفاده کرده و باعث خسارات شدید اقتصادی و کاهش کیفیت زندگی مردم در آن کشورها شده است. آمریکا تنها «ابر قدرت تحریم کننده» در جهان است. بر اساس گزارش بررسی تحریم های خزانه داری آمریکا در ۲۰۲۱، این کشور تا سال مالی ۲۰۲۱ بیش از ۹۴۰۰ تحریم اجرا کرده است.

در حالی که افغانستان و عراق هنوز درگیر جنگ بودند، دولت آمریکا که در اقدامی غیرمحتاطانه جنگ ها را آغاز کرد، بارها تصمیم گرفت نیروهای خود را با بی اعتنایی کامل به اساسی ترین اصول بشردوستانه بیرون بکشد و درگیری ها را در آن کشورها تداوم بخشد و وضعیت آشفته آنها را بیشتر بدتر کند.

در پایان این گزارش مبسوط که به تعدی گری آمریکا، نقض حقوق بشر، برخورد ظالمانه با زندانیان در گوانتانامو و غیره اشاره شده آمده است: حقایق نشان می دهد که ایالات متحده حقوق اولیه مردم محلی را در خاورمیانه و سایر نقاط به شدت نقض کرده است و خسارات دائمی و خسارات جبران ناپذیری به کشورها و مردم منطقه وارد کرده است. ماهیت هژمونی آمریکا و وحشیگری، ظلم و زیانبار بودن سیاست این کشور به طور کامل افشا شده است و مردم جهان اکنون درک بهتری از ریاکاری و فریب دموکراسی آمریکایی و حقوق بشر آمریکایی دارند.


منبع: https://www.irna.ir/news/84848404/%D8%AC%D9%86%D8%A7%DB%8C%D8%A7%D8%AA-%D8%AD%D9%82%D9%88%D9%82-%D8%A8%D8%B4%D8%B1%DB%8C-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7-%D8%AF%D8%B1-%D8%AE%D8%A7%D9%88%D8%B1%D9%85%DB%8C%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%A8%D9%87-%D8%B1%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%A7%D9%86%D8%AC%D9%85%D9%86-%D8%AD%D9%82%D9%88%D9%82-%D8%A8%D8%B4%D8%B1

آمریکا پس از خروج نیروهای خود از افغانستان در سال ۲۰۲۱، نه تنها تحریم های اقتصادی را بر افغانستان اعمال کرد، بلکه میلیاردها دلار از ذخایر ارزی بانک مرکزی افغانستان را مسدود کرد و اقتصاد مردم افغانستان را به مرز سقوط و بدتر شدن زندگی رساند.

در این گزارش از جمله به اقدامات واشنگتن در ارتکاب  جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت، بازداشت خودسرانه، سوء استفاده از شکنجه، شکنجه زندانیان و تحریم های یکجانبه بی رویه در خاورمیانه و مناطق اطراف آن، که نقض نظام مند حقوق بشر با آسیب های گسترده و پایدار است، اشاره شده است.